Допомога дітям

03.12.22  /  

В этой статье



Війна у нашій державі позбавила звичного життя практично всі верстви населення України. Але найуразливішими в цих умовах стають люди похилого віку та представники підростаючого покоління. Діти, яким доводиться дорослішати в умовах воєнного часу, можуть пронести психологічні травми крізь все життя.

Спеціалісти фонду "Крок з Надією" допомагають своїм вихованцям розвиватися без психологічних травм, навіть в умовах війни. Наші заняття мають на меті допомогу дітлахам. Ми допомагаємо їм позбавитися від стресу, усвідомити зміни, які відбулися в житті, та адаптуватися до них. Діти повинні лишатися дітьми, навіть під час війни.



Для адаптації реабілітації та розвитку малюків у фонді "Крок з Надією" проводяться наступні заняття:

1) різнобічний розвиток для малюків від одного до трьох років:

- Ліплення та малювання для розвитку дрібної моторики;

- Виховання сенсорної культури та емоційного інтелекту;

- Уроки здоров'я, рухливі ігри - все це допомагає малюкам надбати нові знання та навички.

2) заняття з підготовки до школи для різних вікових груп сприяють розвитку логічного мислення та пам'яті, спрямовані на формування навчальних навичок, проводяться в ігровій формі.

3) зустрічі для розвитку акторського та ораторського мистецтва для дітей від семи до 16 років, які допомагають їм відволіктися від негативу буденності, розкрити свої таланти. Театр - це вид мистецтва, який стимулює допитливість, аналітичні здібності і може стати ключовим моментом у формуванні їх особистості. Важливим моментом є те, що дитина здобуває колективний досвід. Вимова дитини стає чіткою. Збільшується словниковий запас. Покращується концентрація. Тренується спостережливість.

4) ігрові заняття для дітей різного віку спрямовані саме на психологічне розвантаження, підвищення комунікабельності серед дітей та адаптацію у нових соціальних умовах.

5) консультації для батьків допомагають їм будувати відносини з власними дітьми у позитивному ракурсі, а також самим боротися зі стресами.



Спілкування відбувається в спокійній комфортній атмосфері. Діти розкриваються з новою сторони, пізнають світ, знову навчаються спілкуватися, сміятися, знаходити друзів, грати.

Ми раді кожній дитині й дорослому, які приходять на наші зустрічі.

Батьки дуже вдячні нам за ці заняття, за той час, який ми приділяємо їхнім сім'ям. Вони відчувають реальну допомогу, бачать реальні зміни у житті своїх дітей.

Нижче наводимо відгук однієї із матерів, які водять дітей до нас на заняття:

Здравствуйте. Хочу выразить огромную благодарность фонду ,,Крок з Надією,,

Раньше мы жили в небольшом городе, была стабильность, ребёнок ходил в сад, развивался, были друзья, но с приходом ,,русского мира,, все оборвалось в один миг.

Город чужой, дом, мебель, всё не наше.Для ребёнка - это стресс, как и для взрослого. Садика нету, друзей - искать, ребёнок стал не таким, как прежде, ещё и более эмоциональным и гиперактивным настолько, что нельзя на люди выйти, так как поведение становится неадекватным.

Но однажды, придя за помощью в ,,Крок з Надією,, мы узнали, что там есть кружок по дошкольной подготовке. Мы сходили раз, другой, третий, и я вижу, как мой ребёнок стал меняться на глазах.

Во-первых, его там приняли таким, каким он есть. Во-вторых, он стал после занятий сам тянуться к карандашам и что-то разукрашивать, хотя раньше он этого не делал, ещё и пытается писать буквы и цифры. В-третьих, у него появились новые друзья, к которым он хочет возвращаться ещё и ещё.

В общем, СПАСИБО за то, что есть такие занятия, где мой ребёнок ожил, и немного вернулся в то русло, из которого его выбила ,,Война,,

😊🥰🤗🥰🤗

СПАСИБО ОГРОМНОЕ ВСЕМ.

Поділитися

Последнee